Het ontstaan
Het verloop
De familie Huijbregts boert al generaties lang op het Zandeind in Riel. Sinds 1564 boeren namelijk de voorouders van de huidige eigenaren al op deze locatie. Aan het front van het bedrijf staat een authentieke langgevelboerderij, dat dateert uit 1849. Vroeger liepen er alleen maar koeien, varkens en kippen op de boerderij rond, tegenwoordig is er veel meer te doen. Jos en zoon Joost verzorgen dagelijks de 50 Belgisch Witblauwen, 25 Herefords en 50 Lakenvelders runderen, terwijl Annelie haar eigen zorgboerderij runt. Voor de boerderijcamping, de verkoop van het vlees, de barbecues en alle excursies krijgen wij regelmatig hulp van dochter Inge en haar vriend Marvin.
Onze koeien
Vroeger molken wij koeien en was vleesvee onze hobby, maar sinds 2000 zijn wij een professioneel vleesvee bedrijf. Op dit moment hebben wij drie verschillende rassen die allemaal worden geprezen om hun individuele vleeskwaliteiten en hun karakter. Wij hebben dierenwelzijn en diergezondheid hoog in het vaandel staan. Daarmee produceren wij iedere dag weer op een maatschappelijk verantwoorde manier een hoogwaardig stukje vlees. Om te laten zien hoe gezond rundvlees groeit, verzorgen wij ook excursies en workshops. Al onze dieren mogen naar buiten en in de winter wordt alles een paar maanden op stal gezet. Alleen de winterharde runderen blijven buiten. Wij vinden het belangrijk dat de koeien voldoende bewegingsruimte tot hun beschikking hebben, zodat zij natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Ook blijven de meeste kalfjes bij hun moeders lopen. Door zorgvuldig om te gaan met de dieren lukt het ons vlees te produceren zonder antibiotica. Wel zo fijn voor de consument!
Onze samenwerking
Sinds 2005 vermarkten wij ons vlees alleen nog maar in de regio. Ons vlees is niet alleen te koop op onze boerderij in de winkel van Jos, maar ook via andere samenwerkingsverbanden. Zo leveren wij sinds 2005 al vlees van Belgisch Witblauwen stieren aan supermarkt De Boerenschuur in Riel en werken wij nauw samen met Keurslagerij van Hest in Goirle. Vanuit Keurslagerij van Hest wordt ons vlees geleverd aan diverse horeca bedrijven, zoals onder andere Eetcafé Den Overkant in Riel, Lunchroom de Gouden Leeuw en Pannenkoekenrestaurant Huis ten Bosch in Chaam.